marți, 13 mai 2014

Romantism contemporan

 Avantajul timpurilor noastre este ca timpul trece mai repede cand viata devine agitata. Iar daca timpul trece repede nu mai avem vreme sa calculam totul pana la ultimul cent, nu mai avem timp sa cantarim fiecare cuvant, fiecare gest, fiecare privire. Si chiar daca vazute din exterior lucrurile par sa devina superficiale, gasim in anumite cazuri cele mai profunde povesti. Iar pentru secolul in care ne traim zilele, acest fapt mi se pare dovada pura ca romantismul n-a murit.
Nu sunt cel mai romantic om prin gesturi dar ma impresioneaza enorm povestile frumoase, poate tocmai pentru ca sunt din ce in ce mai rare. Cu siguranta si pentru ca avem de-a face cu o perioada nebuna, nebuna. Traim si vedem in jurul nostru cele mai de neinteles povesti pe care le comentam cu ardoare zi de zi cu prietenii. Si pe langa toate acestea emitem nenumarate judecati de valoare, insa atunci cand ne vine randul sa ne vindem povestea frumos intampinam hopuri si incetinim. Cand tentatiile atarna pe sfoara din metru in metru iar oamenii par ca si-au pierdut demnitatea si orice farama de respect, sa mai crezi in relatii e o chestiune de curaj.


Si chiar si cele mai frumoase relatii in ochii nostri nu par ceea ce noi ne dorim, insa atunci va voi intreba cu cel mai mare interes “Stim oare ce vrem cu adevarat?”, veti sti ce sa-mi raspundeti? Caci de fapt, aici este singurul adevar de care ar trebui sa ne agatam in fiecare zi. Cand lucrurile par a se fi inversat iremediabil, cand femeile incep sa joace cu totul si cu totul alt rol iar barbatii par a pierde orice demnitate si respect de sine, cand familia capata cu totul si cu totul alt sens iar realitatea nu mai contureaza povestile parintilor nostri, ce mai este astazi romantic?
Romantic este sa vezi iubire adevarata. Si ea exista, credeti-ma. Poate ca nu mai credeti voi in povestile celor din jur insa ele isi duc sirul zi de zi si scriu cate o coala pentru cartea cu un deznodamant la care unii nu mai indraznesc sa viseze. Insa ceea ce este cu adevarat romantic este sa vezi relatii stabile, sa vezi cum unii stiu sa spuna stop tentatiilor, sa vezi ca nu conteaza daca in unele zile nu arati perfect insa in ochii celui de langa tine esti la fel intotdeauna. Sa vezi ca pentru unii conteaza ce daruiesti spiritual intr-o relatie si nu un inventar al unor cadouri care isi pierd valoarea in timp. Exista un singur lucru pe care il pretuim continuu si nu isi pierde nici macar un gram din profunzime. Este sufletul si ceea ce ascunde, ceea ce stie el sa ofere zi de zi pana cand nici o operatie din lume nu-ti  va mai reda timpul.
Romantic este sa lasi relatia departe de Facebook,  romantic este sa vrei ca uneori sa stai acasa si sa mananci o gustare fara eticheta aurita, romantic este sa nu ceri cele mai scumpe cadouri si sa te bucuri doar pentru cuvinte sincere. Caci sinceritatea astazi valoreaza mai mult ca orice am putea plati cu cel mai valoros card. E greu sa mai credem in cuvinte caci vedem in jurul nostru cele mai greu de crezut povesti. Minciuna este, intr-adevar, boala secolului acesta, a existat dintotdeauna dar parca nicicand nu am resimtit-o atat de acut.
Insa cea mai romantica poveste este ascunsa in sufletul nostru, acolo unde a mai ramas speranta unei vieti normale desi totul tinde sa devina anormal. Si atunci cand crezi in familie, in iubire, in adevar iar increderea nu se pierde niciodata, atunci apare romantismul absolut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu