duminică, 16 martie 2014

Topul filmelor romantice

1. Don Juan de Marco (1994)
Regie: Jeremy Leven
Distributie: Johnny Depp, Marlon Brando, Faye Dunaway
Don Juan DeMarco e un un film plin de senzualitate, despre iubire, trauma si regasire. Marlon Brando in rolul unui psihiatru cu rolul de a-l vindeca pe  Don Juan - Johnny Depp de credinta ca este cel mai mare amant din toate timpurile. Ramane memorabila replica lui Johnny Depp: "There are only four questions of value in life, Don Octavio: What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love."

2. Sleepless in Seattle (1993)
Regie: Nora Ephron
Distributie: Tom Hanks, Meg Ryan
Cum ar fi daca cineva pe care nu ai cunoscut niciodata, nu ai vazut si nu ai intalnit niciodata este singura ta iubire? Sleepless in Seattle este un film doar pentru cei romantici.

3. Casablanca (1942)
Regie: Michael Curtiz
Distributie: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman
Cunoscuta ca cea mai frumoasa poveste de dragoste din istoria cinematografiei, Casablanca este un film nemuritor, pe care oricine trebuie sa-l vada macar o data in viata, iar Humphrey Bogart si Ingrid Bergman au intrat pentru totdeauna in topul celor mai frumoase cupluri de pe ecrane.

4. Ghost (1990)
Regie:Jerry Zucker
Distributie: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg
Ce femeie nu a plans la Ghost, macar la secventa in care ea (Demi Moore) modeleaza lutul iar el (Patrick Swayze) o saruta pasional? Doi actori care se potrivesc perfect, emotie, pasiune sunt ingredientele cu care Ghost a devenit unul dintre cele mai populare filme de dragoste si a castigat 2 Oscaruri.

5. When Harry Met Sally (1989)
Regie: Rob Reiner
Distributie: Billy Crystal, Meg Ryan
O comedie aproape perfecta, When Harry Met Sally a devenit un film de dragoste clasic. Cine poate uita scena cu Meg Ryan din restaurant in care mima un orgasm sau replica "I'm having what she's having", care a fost inclusa de Institutul American de Film in topul celor mai amuzante replici din toate timpurile. Nora Ephron, femeia din spatele unor alte comedii clasice ca Sleepless in Seattle sau You've Got Mail, a primit o nominalizare pentru scenariu. Si azi, la 24 de ani de la premiera, When Harry Met Sally este una dintre cele mai iubite comedii romantice, dar si unul dintre cele mai influente filme in cultura populara americana. Scenarista inca mai primeste scrisori de la fani, care ii scriu cat de mult i-a ajutat filmul sa descopere dragostea in prietenie. When Harry Met Sally a fost un deschizator de drumuri pentru multe alte comedii, inspirate de filmul lui Rob Reiner.

6. Love Actually (2003)
Regie: Richard Curtis
Distributie: Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson

10 povesti de dragoste intr-un singur film. Love Actually este considerata una dintre cele mai bune comedii romantice din ultimul deceniu, care a avut parte de o distributie pe cinste cu nume ca Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant. Love Actually a cucerit fanii prin umorul si emotia cu care sunt tratate cele 10 povesti de dragoste.

7. The Notebook (2004)
Regie: Nick Cassavetes
Distributie: Ryan Gosling, Rachel McAdams

Ryan Gosling a facut toate femeile din America sa planga in The Notebook, un film care ne arata ca nimic nu se poate pune in calea unei iubiri nemuritoare. The Notebook a ajuns in 10 ani sa fie considerat un film clasic al povestilor romantice  Replica “It wasn’t over for me”/ “It’s still not over!” le-a facut pe multe tinere sa izbucneasca in plans la cinema.

8. A Walk to Remember (2002)
Regie: Adam Shankman
Distributie: Mandy Moore, Shane West

Tineti batista la indemana: A Walk to Remember este mama si tatal filmelor lacrimogene. El este un bad boy, ea e pe moarte, impreuna traiesc o poveste de dragoste imposibil de uitat. 

9. Paris, je t’aime (2006)
Regie: Olivier Assayas, Frédéric Auburtin
Distributie: Juliette Binoche, Leonor Watling
Un oras, 10 milioane de inimi, o singura dragoste, un film. Paris, je t'aime este un film despre dragoste si viata in cel mai romantic oras din lume. Regizori ca fratii Coen, Alfonso Cuarón, Gus Van Sant, Wes Craven sunt doar cativa dintre cineastii care au regizat segmente cu scurte povesti de iubire.

10. Shakespeare in Love (1998)
Regie: John Madden
Distributie: Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes, Geoffrey Rush
Gwyneth Paltrow l-a avut la picioarele ei pe William Shakespeare (Joseph Fiennes) in Shakespeare in Love. Scenele in care cei doi isi declara dragostea au cucerit publicul feminin, iar filmul a intrat in topul celor mai frumoase povesti de iubire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu