miercuri, 12 martie 2014

Mituri urbane: 5 clisee despre barbati

Iti inchipui ca stii tot ceea ce poate fi cunoscut despre sexul opus? Ca orice barbat ai intalni stii cum sa il iei, ce anume gandeste si cum trebuie sa te comporti cu el pentru a-i suci mintile? Ei bine, daca toata cunoasterea ta se bazeaza pe sfaturile celorlalti si nu pe proprie experienta, vei avea o mare surpriza atunci cand te vei confrunta cu realitatea. De ce? Pentru ca, la fel ca si cliseele despre femei promovate de televiziuni, agentiile de publicitate si case de film, sunt o multime de clisee legate de barbati care nu au nicio legatura cu realitatea. Iata-le in continuare pe cele mai importante dintre ele:
1. Barbatii se gandesc toata ziua la sex
Fals. Am auzit si am citit in nenumarate locuri despre statistica mincinoasa a barbatilor care se gandesc la sex la fiecare sapte secunde. Evident ca nu e o informatie care sa poata fi verificata in realitate ci doar un mit aruncat multimii avide de informatii „interesante” si nimic mai mult. Iata un exemplu concret: Potrivit unui studiu realizat de institutul Kinsey, 54 procente din barbatii chestionati se gandesc intr-adevar la sex in fiecare zi. Nu insa si toata ziua, asa cum ti-ai fi inchipuit. 43 de procente pe de alta parte nu se gandesc la sex mai des decat o data pe saptamana iar 4 procente o fac doar o data la cateva luni.
2. Barbatii nu sunt la fel de comunicativi
Fals. E un mit care s-a propagat din varii motive, unul dintre ele fiind probabil si diferentele de comunicare dintre cele doua sexe. In momentul in care cercetatorii sociologi au incercat sa cuantifice insa cu exactitate numarul de cuvinte folosite de barbati si femei in fiecare zi, au descoperit ca diferentele sunt neglijabile. Prin urmare, cantitatea e similara, diferentele sunt probabil la nivel calitativ insa acestea nu pot fi incluse doar in sfera unui anume sex, de vreme ce in ambele tabere intalnim indivizi care isi exprima sentimentele cu greutate sau deloc.
3. Barbatilor nu le palce sa se implice in relatii serioase
Fals. Sigur, la fel ca si in tabara femeilor, si in cea a barbatilor vom intalni personaje care se tem dintr-un motiv sau altul sa isi asume raspunderea unei relatii serioase. Ceilalti, fie au facut-o deja, fie nu si-au gasit partenera care sa merite acest lucru sau pe care sa o perceapa ei ca fiind demna de implicarea totala.
4. Barbatilor nu le place sa faci tu primul pas
Fals. Au apus de mult vremurile in care barbatii le faceau curte iar domnitele ii asteptau la balcon. In prezent, tinand cont de viteza la care se misca lucrurile ar fi cat se poate de stupid sa astepti la nesfarsit ca un barbat sa te invite in oras fara ca tu sa faci nimic in acest sens. Poate a timid, poate pur si simplu nu te-a remarcat, poate…
5. Barbatii nu au sentimente

Fals. E drept, mai ales in adolescenta, barbatii socializeaza si comunica diferit. Chiar si la maturitate, rareori ei discuta cu prietenii sau amicii despre problemele sentimentale cu care se confrunta. O fac insa cu partenerele lor de viata, in intimitate. Sunt si exceptii de la regula dar asta nu inseamna ca lipsesc sentimentele ci doar capacitatea de a le comunica eficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu